Polarsirkelsenteret

Polarsirkelsenteret ble offisielt åpnet 13.juli 1990

Samtidig stod den nye E6 over Saltfjellet ferdig. Derfor har dette blitt et naturlig stoppested for alle veifarende. Bygget utpreger seg med sin spesielle og naturtilpassede arkitektur, og polarsirkelen er markert rett gjennom bygningen. Inne i senteret finner du Bistro, kino og en stor og innholdsrik gavebutikk. Totalt er dette fordelt på ca. 1300 m2. Senteret befinner seg ca.680 meter over havet, på grensen til Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark.

polarsirkelsenteret-03

I Polarsirkelsenteret finner du:

Restaurant

Med fokus på nordnorske spesialiteter som reinsdyrsgryte, reinburger, wrap med reinskav eller reinsdyrpølse. For ekstra kos har vi vaffel, softis, bake- og kioskvarer.

Butikk

Vi har en stor suvenir- og gavebutikk med stor variasjon av minner fra Polarsirkelen. Vi har i tillegg et godt utvalg av klær som passer det skiftende været i nord.

Poststempel fra polarsirkelen

Fortell at du har krysset Polarsirkelen! Dette er ikke noe man gjør hver dag, så send et postkort til en du er glad i.  Vi stempler alle postkort med vårt eget eksklusive poststempel fra Polarsirkelen.

Kinosal

I vår flotte kinosal vises vårt multivisjonsprogram ”Welcome to the Arctic”, med fantastiske bilder og musikk fra Polarsirkelområdet. Her er det mye å lære for store og små.

Polarsirkelsertifikat

Å krysse Polarsirkelen er en begivenhet som bør markeres. Få med deg ditt eksklusive sertifikat som bevis på at du har krysset grensen til de arktiske områdene.

Utstilling

Utstilling 2 etasje (Kommer)